Kövi Szabolcs

Az Ihletuniverzum 2. rész

Hangoskönyv zenével. Elmondja: Szabó Sipos Barnabás

HANGOSKÖNYV MP3 CD

Összes műsoridő: 6 óra 10 perc

A szerző ajánlója:

Tudom mennyire kevés szabadidő felett rendelkeznek az emberek, sokan csak azért nem vásárolnak meg egy könyvet, mert nincs idejük elolvasni, ám az autóban ülve, vagy munka közben szívesen hallgatnak zenét. Éppen ezért adom közre a regényeimet hangoskönyv formájában is, zenei kísérettel. Az albumaim létrehozásánál a fő szabály, hogy ne csak egyszeri élményt nyújtsanak, érdemes legyen visszatérni hozzájuk. Nincs ez másképp a hangoskönyvek esetében sem, a történeteim fordulatosak, érzelemgazdagok, fontos lelki mondanivalóval rendelkeznek, többször is élvezhetőek. A hat órányi próza hátterében számos album anyaga hallható, Szabó Sipos Barnabás orgánuma pedig olyan, mint egy gyógyító erejű hangszer, bízom benne, hogy a kiadvány nem csupán hangoskönyvként, hanem zenei csemegeként is megállja a helyét.

Tisztában vagyok vele, hogy némelyik hallgatómat meglepi az, hogy könyveket írok, nyilván arra gyanakszanak, hogy elkapott az életközépi válság, talán igazuk is van. Az ember ötven körül előveszi és leporolja gyermekkori terveit, vágyait, mert rájön, hogy később talán már túl késő lesz… Belőlem az édesapám csinált zenészt, akaratom ellenére, ugyanis már hatéves koromban tudtam, hogy író akarok lenni. Az évek során azonban rájöttem, hogy az ember igazi vágyálma nem az, amit fennen hirdet, hanem az, amit még maga előtt is szégyell, mert annyira utópisztikusnak, értelmetlennek vél.

Gyermekkoromban is kerestem azokat a módszereket, amikkel megnyugtathatom magamat, mivel szangvinikus alkat vagyok, könnyen kibillenek a lelki egyensúlyomból. Az egyik ilyen önnyugtató módszerem a mesejátékok hallgatása volt. Van néhány színvonalas, zenés hangjáték, rádiójáték, amely képes volt elrepíteni a saját belső világomba, ahol békére leltem.
Akkor az volt a titkos vágyálmom, amit magamnak sem vallottam volna be, hogy egyszer én is ilyen hangjátékok írója, rendezője legyek.
Hangjáték, – gondolja most magában a tisztelt olvasó –  hiszen az már egy kihalt műfaj a mozgókép világában!
Én a hangjátékot egy fokkal hasznosabb szórakozásnak tartom, mint a filmnézést, mert megmozgatja a fantáziánkat, egészen más agyterületeket aktivál, mint a képek követése. Dolgozik az elménk, elkezdi megépíteni a díszletet, megrajzolja a szereplők külsejét. Van egy szabály a jógában, amely így szól: jobb állni, mint ülni, jobb ülni, mint feküdni. Az agynak a filmnézés olyan, mint a testnek a fekvés…
Amikor huszonöt éve elkezdtem zeneszerzéssel foglalkozni, akkor azt a megnyugtató hangulatot kerestem, amit gyermekkoromban önmagamon kísérleteztem ki. Ez motivált most a hangoskönyvek elkészítésében is. Tudom, hogy sokaknak hasznára válnak majd. Arra a kétes dicsőségre vágyom, hogy az elalvás elősegítésére is használják majd a kiadványaimat, mint annak idején én a hangjátékokat. A zenéknek itt sokkal fontosabb szerepe van, mint a szokványos hangoskönyvek esetében. Az Ihletuniverzum első része alatt halkabbra vettem, a második rész alatt azonban hangsúlyosabb, hogy ne legyen egyforma a két lemez.
33 zenei album után ideje volt valami új dolgot kipróbálni. Kalandozzanak velem!  Kövessenek ezen az úton, nem fordultam el a célomtól, csak egy kicsit csiszolgatom, javítgatom az eredeti elképzelésemet.

 

Kedvezményes ajánlat a hangoskönyv megvásárlására:

A “ZENE-e” című meditatív zenei CD és a két MP3 CD hangoskönyv együtt (Az Ihletuniverzum 1 rész és az Iheltuniverzum 2. rész)

CSAK A KIADÓTÓL: 2490 ft POSTAKÖLTSÉGGEL EGYÜTT

Vagy egy darab: 990 ft postaköltséggel együtt, két darab 1990 ft postaköltséggel együtt!

Írjon egy e-mailt a koviszabolcs@gmail.com címre!