Megaptera “A bálna éneke”

Kategória

990 Ft

“Megaptera” a hosszúszárnyú bálna latin neve. Ezen a felvételen egy eredeti bálnahang hallható, amely az Olasz Rádió archívumából származik. A “Canto di Balene” című lemezen csak a bálnahang volt hallható. Erre komponáltam ír hangulatú, misztikus meditatív zenét. A zene írása közben egy egyszerű meditációt végeztem: magam elé képzeltem a Földet, a világűrben egy csillogó kék gömbként, a hangszereimből kiáramló levegő segítségével pedig “lefújtam” a rossz dolgokat, szennyeződéseket róla. Hiszek a gondolatok erejében és abban, hogy a világot a gondolataink formálják. Olvassa el az Érdekességek menüben, az Így készültek az albumok rovatban, az erről az albumról szóló cikket! Hallgassa meg a zenei ízelítőt a lejátszó segítségével!

A szerző ajánlása: elalváshoz, tanuláshoz, alkotáshoz, relaxáláshoz, wellness szállodákban, terápiához, szaunában, kozmetikában, különleges meditációhoz. Nem ajánlott: autóvezetés közben!

Számok címei: 1. Megaptera I., 2. Megaptera II. 3. Kék bolygó (új, lassú változat)

Hangszerek, közreműködők: Kövi Szabolcs – fuvolák, furulyák, szintetizátor (Korg Triton); Kerekes Blanka – ének; tenger hangjai, bálnahang.

Megjelenés: 1996

Műsoridő: 48. 20 perc.

Hangulata: meditatív

Hallgatók véleménye az albumról:

Kedves Szabolcs!
A honlapon lévő vendégkönyvben “találkoztunk”. Ott kérte, hogy röviden meséljem el az élményemet. 2006/2007 szilveszterén találkoztunk a Szép alma hotelban Zirc közelében.  Ott tartott egy koncertet a Zarándok című CD megjelenéséhez kapcsolódóan. Nekem akkor azon a koncerten valami olyan felemelő érzésben volt részem, amit előtte még soha sem éreztem. Előtte, mielőtt elindultunk volna Szépalmába ultrahangon voltunk és ott tudtuk meg, hogy kislányunk lesz. Majd a koncert alatt éreztem először, hogy megmozdult a pici. Többször azt gondoltam, hogy “kilépek a testemből”. A koncert után vettünk 4 db CD-t és abból az egyik a Megaptera volt. Esténként elfekvéskor mindig lejátszottuk, valahogy megnyugtatott mindenkit. Akkor eldöntöttem, hogy a szülés alatt is ezt fogom hallgatni. És így is lett. Erre a zenére született meg Boglárka Emma. Mivel 12 óráig tartott maga a szülés, születés, így elég sokszor kellett újraindítani. A férjem foglalkozott ezzel a résszel, mert nekem erre nem volt erőm és észre sem vettem, hogy már hanyadszor megy a lemez. Valahogy egy természetes “háttérzaj” volt. A szülés nekem igen felkavaró érzés volt. Mikor haza mentünk pár nap múlva otthon ismét betettem ezt a zenét, de nem tudtam hallgatni. Olyan mélyről feltörő érzelmi hullámok csaptak át rajtam, hogy ki kellett kapcsolni lejátszót. Szinte – a zene hatására – újra éltem lelkemben a szülés minden rezdüléseit. A zene hatására sokszor sírva fakadtam. Mire rájöttem, hogy ezt az érzést a Megaptera zene váltja ki belőlem, elhasználtam pár doboz papírzsebkendőt. A kisbabámra viszont még jobb hatással volt, mert ha sírt gyakran lejátszottam neki a zenét. Ő megnyugodott tőle és elaludt. A kisbabám ma már elmúlt két éves és ez a zene nekem még mindig az egyik kedvencem. Most már száraz szemmel is meg tudom hallgatni. A zarándok című CD-hez is fűződik egy érdekes történet, de az egy másik lapra tartozik. Köszönöm, hogy meghallgatott. Üdvözlettel: Krisztina

MEGRENDELHETŐ A BOOKLINE WEBÁRUHÁZBAN IS.

Segítség a rendeléshez:

Tel./sms.: +3630/9295970
E-mail: koviszabolcs@gmail.com
Levélcím: Kövi Szabolcs,
8220 Balatonalmádi, Zichy Mihály utca 1